29. kesäkuuta 2012

Papers and stuff

AFSltä tuli taas postia, tarkat lentotiedot ja tietoa matkatavaroista. Eli 9. elokuuta klo 4.30 on tapaaminen Helsinki-Vantaalla ja 6.35 lähtee 2,5h kestävä lento Amsterdamiin. Siellä on onneks vaan 2h 40min aikaa lentojen välissä ja lento Houstoniin lähtee 10.45 paikallista aikaa eli Suomen ajassa 11.45. Se lento kestääkin 10h 10min ja perillä ollaan 13.55 Houstonin aikaa (Suomi-aikaa 21.55). Yhteensä siis menee 15h 20min aikaa päästä Helsingistä Houstoniin, mikä on paljon vähemmän kun odotin eli oon tyytyväinen! Siellä on sitten orientaatioleiri ennen kuin mennään perheisiin, mutta se on kai vaan yhen päivän(?) ja heti seuraavana päivänä suunnataan perheisiin. (:
Lentotiedot


Täältä saa ottaa yhen korkeintaan 23kg painavan matkalaukun + käsimatkatavaroita korkeintaan 8kg edestä. En usko, että mulla tulee ongelmia painorajotusten kanssa täältä lähdettäessä, mutta Jenkeistä tullessa on varmaan pakko maksaa lisäkiloista. Noh, se on sitten sen ajan murhe. ASFltä tuli myös matkatavaroihin kiinnitettävät yhteystietokortit postissa ja on tosi outoa kun ihmiset kyselee, oonko jo alottanu pakkaamisen, koska ei mulla oo tullu mieleenkään edes ajatella sitä vielä, koska tuntuu että lähtöön on vielä pitkä aika, vaikka kohtahan se jo on. Ostin kuitenkin uuden matkalaukun Virosta! Makso vaan 28 euroo ja laatu on ehkä sen mukanen, mutta ajateltiin, että eiköhän se ainakin ton yhen reissun edestakasin kestä, hajotkoon sitten sen jälkeen. Suomessa kun helposti pitää maksaa se 150e yhestä laukusta niin toi hinta tuntu houkuttelevammalta :DD
Yhteystietokortit

Uus matkalaukku (:
Tänään käytiin uudestaan lääkärissä ja se totes, että tuberkuloosi-ihotestin tulos on negatiivinen, eikä mun tarvii mennä keuhkoröntgeniin! Se on tosi kiva, koska en oiskaan halunnu mennä turhaan röntgeniin. :) Vielä pitäis lähettää Health Form ja Statement of Clarification AFS-toimistoon.
Tein tänään viisumihakemuksenkin netissä ja se oli paljon helpompi homma kun ajattelin. Tiistaina sitten konsulaattiin ja ehkä pikkuhiljaa alkaa olemaan paperihommat takana!

Ostin eilen jo vähän tuliaisia, kun en malttanut olla ostamatta. Mukaan tarttu kaks lastenkirjaa, koska ne on kuitenki ihan hauskoja ja kertoo omalla tavallaan Suomesta. Uskon, että ne kuitenkin tykkää niistä vaikkei perheessä pieniä lapsia ookaan. Näitten lisäks aion vielä ostaa ainakin salmiakkia, suklaata, marimekkoa ja muumia ja sit vois vielä jotain kehitellä. Saa kertoo ideoita, mitä vois viedä perheeseen jossa on 16-vuotias tyttö, 20-vuotias poika ja vanhemmat? (:
Ostettiin Tatun ja Patun Suomi ja Koirien kalevala englanniks

6 kommenttia:

 1. Anonyymi6/30/2012

  iha vinkiks et jos haluut välttyy jet lagilt nii nuku konees kork tunti ku te lähette aamul ja tuutte sinne illal sit vaa suoraa nukkumaa ja herääv aamul iha pirteen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti neuvosta, vois kyl yrittää tehä noin! (:

   Poista
 2. Tää sun blogis on tosi kiva ! ja ite olen ehkä lähdössä vuoden päästä kans vaihtoon jenkkeihin niin kiva seurailla että miten muilla menee siellä (--: tsemppiä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä kannattaa lähtee (:

   Poista
 3. Seems like a lot has happened! Jännää et jo kaikki tarkat tiedot :) ajattelen sua ku nukun ku lähet 4:30.... Herätys on sul sit jotain klo 3, et ehi ees nukkuu :D kivat noi kirjat oon nii kade ku en voi ostaa ku mistä mä niitä ranskaks saan, en mistää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kiva et ajattelet! (; Onneks saatiin muuten mahtavat tuliaiset nii ei harmita noi kirjat!

   Poista