16. toukokuuta 2012

Challenge

Sain siis tällasen haasteen, missä pitää vastata noihin kysymyksiin ja sitten keksiä uudet kysymykset ja haastaa ihmisiä vastaamaan niihin. Eli tässäpä nämä.
 1. Milloin päätit, että haluat lähteä vaihtoon? Siitä on tositosi kauan, varmaan ala-asteella. Oikeestaan ajatus tuli alunperin äitiltä, joka on aina ollu sitä mieltä, että mun pitää ehdottomasti lähteä vaihtoon, ja sen takia lähtö on aina ollu mulle itsestäänselvyys enkä tiiä tarkkaa hetkeä millon päätin lähteä. Hakemuksen tein jo viime vuoden alussa.
 2. Kolme unelma maatasi? USA, yllätys yllätys, koska oon aina tykänny kaikesta jenkkimeiningistä ja sieltä löytyy niin monta upeeta paikkaa, jotka eroo ihan täysin toisistaan. Toisena Australia, koska se on toisella puolella maapalloa, vuodenajat on päinvastoin kuin täällä, siellä on omia eläinlajeja ja kaikki on muutenkin niin erilaista ja kiehtovaa. Viimesenä Ranska, koska ranskan kieli on jotain niiiiin ihanaa ja Ranska on maanakin jotenkin tosi ihanan kulttuuririkas ja tunnelmallinen, sieltä löytyy isoja kaupunkeja ja myös ihania maalaiskyliä.
 3. Odotukset vaihtis vuodelta? Mä odotan kaikkee NIIN paljon, ihan liikaakin. Kaikki sanoo, ettei sais muodostaa isoja odotuksia ja kuvitelmia vuodesta, mutta mä en oo ihan tässä onnistunu... Kaikista eniten odotan ihmisten avoimuutta ja sosiaalisuutta, sitä että tuntemattomallekin voi sanoa jotain ja puolitutun kanssa pystyy luomaan keskustelua sujuvasti ilman suomalaisten kiusallisia hiljasuuksia. Muutenkin se, että ihmiset tulee rohkeesti puhumaan eikä vaan istu yksin jossain nurkassa. Tosi paljon odotan kanssa ILMASTOA eli kesää ja lämpöä ja ah, rusketusta. Voisin listata näitä loputtomasti, mutta oikeesti odotan tätä vuotta vaan ihan älyttömän paljon!
 4. Mikä on viimeisin paikka/maa mihin lähtisit vaihtoon? Eli mihin et siis ainakaan haluisi lähteä? Tää onki vaikee, kaikki maat on omalla tavallaan niin ihania ja haluisin olla vuoden joka maassa, jos vaan pystyisin. Mutta varmaankin kaikki nää entisen Neuvostoliiton maat eli Itä-Eurooppa ja ne Venäjän alapuolella olevat maat, koska siellä on aika köyhät olot ja kaikki asiat ei oo vielä Neuvostoliiton jäljiltä hyvin enkä haluis sellasiin epävarmoihin oloihin (enkä usko, että niihin välttämättä ees päästetään vaihtareita).
 5. Jännittääkö vuosi? Päivä päivältä enemmän, vaihtovuosi on mun mielessä 24/7 eikä koulusta tuu yhtään mitään, kun vaan mietin lähtöä. Kun miettii, miltä tuntuu kun näkee perheen ekaa kertaa tai kun joutuu jättämään oman perheen ja ystävät tänne, alkaa väkisinkin jännittää vähän. Mulla se on ennemminkin jännityksen ja innostuksen ja malttamattomuuden sekotusta enkä osaa sanoo miten paljon mitäkin.
 6. Ketä tulet ikävöimään eniten? Aika moni varmaan sanois perhettä ja parhaita ystäviä, mutta mulla se on kyllä ehdottomasti mun ihanan sulonen nyt 5 kk vanha kummipoika. Se tulee olemaan 8 kk, kun mä lähen eli missaan ekat synttärit ja tosi paljon asioita. Noita kuukausia sen elämästä en saa millään takasin ja oisin niin halunnu nähä sen kasvavan, mutta kaikkee ei voi saada. Tiedän jo nyt, että tän takia tulee varmasti itkettyä, mutta pitää vaan muistaa, miten paljon yhteistä aikaa meillä on vielä edessä. (:
 7. Mitä ajattelit tehdä kun koti-ikävä iskee? Nyt mulla on sellanen fiilis, että eihän MULLA mitään koti-ikävää tuu olemaan, koska tää vuos on se, mitä haluun eniten koko maailmassa. Mutta todellisuudessa ihan varmasti se joskus yllättää. Sillon varmaan ihan rehellisesti itken hetken, mutta yritän sitten päästä sen yli ja lähen ulos ajattelemaan jotain muuta. Pyydän kavereita tekemään jotain kivaa tai vietän aikaa hostperheen kanssa. Toivottavasti ei kovin pahana ainakaan tulis.
 8. Oletko aikaisemmin ollut erossa perheesäsi ja ystävistäsi kauemmin kuin pari viikkoa? En oo, ainoot missä oon ollu on erilaiset leirit, mitkä on kestäny viikon. En sen kauemmin oikeestaan oo ollu ilman tuttuja missää. Syksyllä voikin tulla aika orpo olo sillon, kun uus koti ei tunnu vielä ihan kodilta ja kukaan tuttu ja turvallinen ihminen ei oo edes samalla mantereella. Enköhän mä kuitenkin selvii ihan kunnialla. :)
 9. Mitä ajoit viedä isäntäperheellesi tuliaisiksi? Just tänään pohdiskeltiin, enkä oikein tulokseen päässy. Villasukat mä kudon, joo tiedän siellä on aina kesä mutta niillä on niin pirun kylmä sisällä ku ne käyttää sitä ilmastointii ihan liian innokkaasti, että kyllä ne saa luvan käyttää mun hienoja sukkia. Sitten jotain Muumi-aiheista on pakko viedä, samoin Marimekkoo, koska ne on niin suomalaisia kun vaan voi olla. Joku Suomesta kertova kirja tai muu vastaava vois kans olla ihan kiva ja sitten tietysti suklaata ja salmiakkia, että kaikki voi maistaa sitä ja voin nauraa niitten reaktioille, kun kukaan ei tykkää siitä. Siinäpä enimmät, varmaan vielä jotain heräteostoksia tulee tehtyä.
 10. Kun tulet takaisin Suomeen, kumman valitset: 1. Vanhojen tanssit 2. Abi risteily? (Nehän on siis päällekkäin ja molmpiin ei vissii pääse, mikä on muute aikast syvältä. Tai jos nyt jostai syystä sattuisit pääsemää molempii nii kummasta luopuisit mielummin?) Ehdottomasti vanhojen tanssit! Enhän mä edes oo abi kun tuun takasin. Ja yritän vaan saada paljon kavereita 96:sta, koska niitten kanssa mulla on kaikki kurssit ja niitten kanssa käyn koulua kun abit lähtee. Ei kannata jäädä hengailee vaan abien kanssa, koska sitten huomaa olevansa yksin tuntemattomien kakkosten kanssa. Kyllä mä risteilylle pääsen ihan millon vaan haluan, mutta vanhojen tansseja on vaan noi yhet. Ja onhan kans vanhojen jatkot (;
Mä en haasta ketään, koska ei oo aikaa kehittää kysymyksiä ja kaikki on jo haastettu! :D
Hauskaa helatorstaita kaikille!

~Sara

6 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida tohon viimeseen että sit kun susta tulee abi (-96 kanssa), sä pääset sinne abiristeilylle eli ei tarvii valita :)

  Kiva kun jaksoit tehdä tälläsen :)

  VastaaPoista
 2. Hei mistä oot hankkinu ton Houstonin sään tonne sivuun? toi on nimittäi aika kätsy ku nyt on paikkaki jo tiedos nii ois iha kiva saada kans tollane :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.weatherforecastmap.com/
   tuolta, mut pääset sinne kans jos painat tota mun säätiedote hommaa (: sieltä vaan valitset sitten oikeen kaupungin ja se on siinä

   Poista
 3. Viimesenä Ranska, koska ranskan kieli on jotain niiiiin ihanaa ja Ranska on maanakin jotenkin tosi ihanan kulttuuririkas ja tunnelmallinen, sieltä löytyy isoja kaupunkeja ja myös ihania maalaiskyliä. !!!! =) kiva postaus beib =) <3

  VastaaPoista