5. syyskuuta 2012

Let's study!

Toinen kouluviikko on lähteny käyntiin hyvin. Alan jo oppia liikkumaan koulussa ilman, että päädyn löytämään kymmenen umpikujaa ennen oikeeta luokkaa ja muistan jopa ihmisten nimiä! Tänään yllätyin tanssitunnilla, kun opettaja oli sanonu meille, että keskiviikkosin treenataan tekniikkaa vierailevan opettajan kanssa, ja ovesta astu sisään mun jazztanssiopettaja tanssikoululta, jolla treenaan iltasin. En tosiaan odottanu törmääväni tähän ihmiseen koulussa ja oli tosi hauskaa kun olin ainoo joka tunsi sen opettajan, kun en tunne kuitenkaan kovin paljon ihmisiä täältä. Tykkään onneks tosi paljon tästä maikasta, joten ihan kiva homma. :)

Tosi kummallinen juttu koulussa mun mielestä on se, että kaikki oppilaat tulee kouluun TOSI AIKASIN. Mä oon tottunu Suomessa tulemaan kouluun aina myöhässä just ja just ajoissa, jotta saan nukkua mahollisimman pitkään, mutta täällä ihmiset ei toimi niin. Me lähetään kotoo 15-20 vaille seittemän joka päivä ja kouluun ajaa max 10 min eli ollaan koulussa jo ennen seittemää. Tunnit kuitenkin alkaa vasta 7:25, joten meillä on puol tuntia aikaa hengailla koululla ennen tunteja, mikä on musta ihan hullua. Mä olisin onnellinen, jos voisin nukkua edes sen puol tuntia pidempään, mutta ei väkisin. Seittemältä kaikki on jo koululla eikä täällä tosiaan näy myöhästyviä oppilaita. Ehkä nää haluu käyttää sitten aamun kavereitten kanssa jutteluun, kun siihen ei välitunneilla oo aikaa, but I'd prefer the afternoon...
Koulukirjat on VALTAVIA, koska samaa kirjaa käytetään koko vuosi. Ne on onneks kyllä ilmasia, joten en valita ja mun ei tarvii kantaa niitä kouluun ku ehkä kerran kuussa, niistä opiskellaan sitten kotona.
Minä, joka vihaan rakastan piirtämistä, oon tosi innoissani siitä että anatomiassa pitää pirtää melko paljon! Ja jotta niistä ois jotain hyötyy, ois ihan kiva että ees ite tietäisin, mitä just piirsin... Tosin anatomian opettaja kehu mun toista piirrustusta tänään, että ehkä mulla on toivoo. Ei se silti kivaks muutu.


Ja ettei sanoja ois liian vähän niin tässä vähän tarkemmin! Ja nää piti oikeesti osata tänään testissä, yllätyin siitä että muistin ne aika hyvin.

Viime viikolla kävin hostsiskon kanssa manikyyrissä ekaa kertaa elämässäni. Täällä on tosi yleistä, että mennään laitattamaan kynnet Nail Spahan, vaikka ei ois mitään erityistä syytäkään. Kaikki oli ihan järkyttyneitä ku sanoin etten oo ikinä ollu mani-/pedikyyrissä ja ne ihmetteli, miten mun kynnet on niin siistit silti. Noh, mä nyt osaan leikata kynnet iteki, ei se kovin hankalaa oo. Oli kyllä ihan kiva kokemus, en mä siitä silti ite maksais. Kaikki työntekijät on muuten aina aasialaisia noissa paikoissa eikä ne puhu kovin hyvää englantia, mutta onnistuin ymmärtämään mitä ne yritti sanoa. Ne myös ihmetteli siellä, että miten mulla on niin pienet ja pitkät kynnet. :D

Hanavesi maistuu täällä erilaiselta, mutta kyllä mä sitä silti juon. Hostveli ois ostanu mulle sellasen suodattimen, jonka avulla oisin saanu sen maun pois, mutta en mä sellasia tarvii. Ainakin meiän perhe juo hanavettä eikä pullovettä, ainoo ongelma on vaan, että hanasta ei saa kylmää vettä. Aina se on suht lämmintä, joten siihen pitää sitten vaan laittaa jäitä tai juoda lämpimänä. Jäitä nää käyttääkin tosi paljon juomissa just sen takia, että kaikki juomat lämpenee tällä säällä muuten. Onneks jääkaapin ovessa on jääpalakone ja siitä tulee myös vettä. Makes your life much easier. (:

Perjantaina on meiän koulun eka jalkapallopeli. En oo ikinä nähny amerikkalaista jalkapalloo livenä, joten ootan innolla! :)

-Sara

6 kommenttia:

 1. EIKÄÄÄÄ TOI TANSSIOPETTAJA!!!!! EI OO MAHDOLLISTA :D ! maailma on tosiaan pieni. Onks se ihan suomalainen? Hei mun piti kysyy et kelle sä annoit sen kahvimukin ku oon nyt miettiny et kummalle miehelle annan sen, saa vaihtaa keskenään jos toinen juo ja toinen ei. :) Ihan IB-kirjojen näkösii noi apua! Sä oot kyllä varmasti kavereistas viisain ku tuut takas ;) VIKA PÄIVÄ TÄÄLLÄ, jutellaan ens viikolla <3 kultsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä annoin sen lopulta isälle, koska Austin sano ettei se juo ikinä kahvia ja Carsten pystyy käyttää sitä muutenkin töissä mukina. Ja se tykkäs tosi paljon, sano et se on varmasti koko työpaikan hienoin muki. :D Ja siis ei nyt sentään mun Suomen tanssiopettaja! Käyn täällä maanantai- ja tiistai-iltasin treenaamassa yhellä tanssikoululla ja se opettaa siis siellä. Ihan täältä kotosin. Hui jo viimenen päivä, aika menee niiiiiin nopeesti! Turvallista lentoa <3 (:

   Poista
 2. Anonyymi9/06/2012

  ootko harrastanu tanssia jo suomessa? :)ja onko teillä eri lajeja vai vaan jazz tanssia? ja sitten vielä et pysytkö tohon ryhmään vaan menemään vai oliko siihen joku karsinta tai sellanen? oon ite kans menossa usaan vaihtoon ja kiinnostas jatkaa tanssi harrastusta jos on vaa mahollista! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon harrastanu tanssia alle 5-vuotiaasta saakka, joten joo oon tanssinu jo Suomessa. Koulun tanssiryhmään ei ainakaan meiän koulussa pääse muuten kun menemällä try outseihin, jotka järjestetään jo keväällä eli sen takia en pystyny ees yrittää päästä tohon ite joukkueeseen. Saan kuitenkin olla manager, mikä tarkottaa sitä, etten osallistu esityksiin, mutta aina kun treenataan tunneilla tekniikkaa mä saan treenata mukana. Mutta jossain toisessa koulussa voi olla mahollista päästä mukaan, vaikkei pääse kevään karsintaan. Ja managerinakin on kivaa, pääsee tutustumaan koko joukkueeseen, kaikki niistä tietää sut (mutta sä et pysty muistaa niitä kaikkia) ja saat sieltä paljon kavereita, joten kannattaa koittaa sitä jos muu ei onnistu.
   Koulussa ei oo varsinaisia lajeja, se on sellasta lähinnä show- ja jazztanssin risteytystä mitä siellä tanssitaan. Noilla tanssikouluilla eli dance studioilla sen sijaan on tosi paljon eri lajeja mistä valita ja niitä studioita on joka nurkalla, kannattaa kysyy joltain kuka on perehtyny asiaan, että mikä on hyvä paikka just siinä kaupungissa mihin meet. Nää koulut on aika lailla Suomen hinnoissa eli maksaa suht paljon mutta niillä pystyt sitten treenaamaan ilman pääsykokeita ja voit valita lajit ite. Sori tuli aika pitkä vastaus :D

   Poista
 3. Heei, sikakiva lukee sun blogia ja kuulla et miten muillakin menee! Sulla näyttää ja kuulostaa olevan aika siistii siellä :) Toi koulu on kyl ihan erilaista kun Suomessa, mul on nyt kaks päivää takana. Mä lähin vasta sillon toisina lähtöpäivinä eli 24.8. Meillä on muuten melkee saman nimiset blogit :D http://usacallingg.blogspot.com/ tossa on mun jos kiinnostaa lukea! Mutta pidä kivaa ja ois kiva olla yhteyksissä tän vuoden aikana!
  (En muute tiiä näkyyks tossa nyt et oon poistanu mun kommentin jo kaks kertaa ku mulla ainaki näkyy ku jotain säädin tän kanssa sori...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo menee tosi hyvin, tuntuu et joka päivä on vaan kivempaa täällä! (: Mä alan kans lukee sun blogias, ollaan ihmeessä yhteyksissä.

   Poista