16. marraskuuta 2012

Reactions

Mua pyydettiin kertomaan jenkkien reaktioista, kun oon vastannu niitten kysymyksiin. Kerroin mitä multa on kysytty Suomesta tässä postauksessa, joten tässä tulee mun vastauksia osaan niistä plus muitten reaktioita.

Ootko tavannu One Directionin ja asuuko ne sun naapurissa?
"Ya of course, they're my cousins" Noin sanoin jollekin ja meni ihan täydestä, kerroin lopulta kuitenki ettei se oo totta. Had to burst their bubble. Monet on myös kysyny onko ne mulle sukuu ja kun sanon et ei oo, ne on ihan ihmeissään että miten se on mahollista ku me kuitenki asutaan niin lähekkäin. Joo no ootteko ite sukuu kaikille naapureillenne... Ja toisekseen, enhän mä ees asu niitten lähellä, mutta näähän ei sitä tiiä mahtavine maantieteellisine taitoineen. One Direction on tosi huge juttu täällä, se että ne on brittejä tekee niistä niin ihania. Ja monet on kateellisia mulle, koska mulla on aksentti, joten puhun enemmän samalla tavalla ku One Direction eli oon closer to them. Ite en oo vielä huomannu tätä yhteyttä mun ja One Directionin välillä, mutta selvästiki sellanen on ku niin moni sitä hehkuttaa.
Asutko lähellä Dublinia?
"No... You need a map" Tätä seuras hetken odottelu, kun se kattoo kartasta missä se Suomi oikeesti olikaan... -> "Oh sorry, I always mix up Ireland and Finland" No, molemmissa on sana land. Tää on yleinen hämmennyksen aihe, koska yleisin kysymys on ollu:
Suomi on osa UK:ta, eikö?
"Uh... Do I look British... Or more like, do I sound British...?" Sen jälkeen kaikki on tosi hämmentyneitä ja monesti kysyy uudestaan, että mistä sä olitkaan kotosin. Kun toistan sanan Finland, hämmennys jatkuu ja ne jatkaa inttämistä, että kyllä se Finland nyt vaan on osa United Kingdomia. Oon kuitenkin asunu Suomessa suht kauan, vaan koko ikäni, joten kyllä luulis mun tietävän paremmin missä se on. Se on vaan se land mikä sekottaa ne, koska siellä on England, Scotland ja Ireland, mutta jenkkien suureks yllätykseks ei Finland. Lopulta ne sitten yleensä luovuttaa ja tajuu, että Suomi onki jossain ihan muualla eikä ne oo ikinä kuullu koko paikasta.
Ootko ikinä nähny mustaa ihmistä tai aasialaista?
"No, those guys are so weird" Yleensä kaikki ajattelee, ettei Suomessa oo muita ku valkosii ihmisii, joten ne uskoo etten oo ikinä nähny mustaa tai aasialaista ihmistä. Mä kyllä kerron niille aina, että löytyy niitä Suomestaki, mut on totta et ei niitä oo läheskään yhtä paljon ku täällä. Monesti ne myös kysyy, käyttäytyyks mustat tyypit samalla tavalla Suomessa ku täällä ja mun on pakko sanoo et EI. En ymmärrä miten ihonväri voi määrätä sun käyttäytymisen niin selkeesti ku täällä. Melkein kaikki tummaihoset käyttäytyy niinku voit kuvitella, sellanen perus ghetto nigga style en osaa selittää mut you know. Ja en siis oo mikään rasisti, monet kysyjät on ite tummaihosii ja ne tietää millasta niitten käytös on eikä oletakaan mun tajuuvan sitä.
Osaatko puhuu suomee?
"Oh no, I'm only from Finland but I don't speak Finnish"
Mut tehän kuitenki puhutte siellä englantii?
"No we don't..." Kaikki on ihmeissään siitä, miten voin puhuu näin hyvää englantii jos me ei puhuta enkkuu Suomessa. Monet ei myöskään tiiä, että meillä on ihan oma kielikin. Sit ku selitän että kaikkien pitää opiskella englantii koulussa, kaikki valittaa siitä miten tyhmää on et täällä ei tehä tolleen. Melkein kukaan ei puhu mitäään muuta ku englantii, joten ku luettelen mun hienot suomi, englanti, ruotsi, ranska, (joo no jonkun verran italiakin), ne on tosi vaikuttuneita eikä meinaa ees uskoo et joku voi oikeesti osata niin montaa kieltä. Pelkästään se, että osaan sekä englantii että suomee on ihmeellistä, mutta vielä muitakin kielii sen lisäks... Jenkit myös luulee et englanti on tosi vaikee kieli mut mun mielestä se on helpoin kieli mitä mä tiiän. Ja silti monesti mun kielioppi on way better than näitten täällä.
Ootko ennen kuullu amerikkalaista musiikkii/nähny amerikkalaisii tv-ohjelmii?
"Yeah I have, most of them are american in Finland too" Tästä jenkit on aina ihmeissään, koska täällä ei oo paljoo ulkomaalaista musaa tai ohjelmii. Se on kans tosi ärsyttävää, kun kysytään mistä leffoista tai musasta suomalaiset tykkää, koska ihan samoista jutuista siellä tykätään mistä täälläki ja kaikki tykkää eri asioista. Jenkit myös ajattelee et me dubataan kaikki ohjelmat, mut se ei oo mikään ihme, koska tosi monessa maassa silleen tehään.
Syöttekö te joka päivä kalaa?
"Ew no I hate fish" Mut kai me aika paljon kalaa syödään verrattuna jenkkeihin, koska nää ei syö oikeestaan ikinä kalaa. On silti aika outoo olettaa et kaikki suomalaiset tykkäis kalasta tai söis sitä joka päivä, kaikki on silti ihmettelee miten on mahollista etten tykkää kalasta, jos asun Suomessa.
Onko teillä kännyköitä?
"Well I got mine when I was like six..." Jenkit olettaa et Suomi on ihan takapajula ja kukaan ei oikeestaan usko et me ollaan ennemminkin niitä edellä kaikes teknologiassa. Se on kans aika ärsyttävää, koska kun sanon et esim. Nokia ja Angry Birds on suomalaisii, melkein kukaan ei usko sitä. Ne vaan ignooraa sen ja ihmettelee et mitä toi oikeen selittää.
Onko Suomessakin välillä näin kylmä (25C)?
"Well if it's a warm summer day, right now it's snowing" Tähän yleisin reaktio, wow toi kuulostaa niin ihanalta vitsi ku mäki asuisin siellä! Uh no, et sä oikeesti haluis. Koska täällä on aina niin kuuma, kaikkien mielestä Suomi-ilmasto kuulostaa mahtavalta. Jotenki kaikki tuntuu vihaavan kuumuutta paitsi minä ja se ihmetyttää aina porukkaa, koska luulis mun tykkäävän kylmästä ku kerran siellä jäätiköllä asun. Mut yhtä lailla näitten pitäis rakastaa kuumuutta... Ruoho on aina vihreempää aidan toisella puolen.
Miten te voitte ajaa autoilla, jos on lunta?
"Well someone needs to push the snow aside" Te oikeesti kolaatte lunta?! Valitettavasti. Nojoo mä tykkään lumesta, mut on se aika ärsyttävää kun sitä on joka paikassa. Nää ei silti voi uskoo sitä et meillä on joka talvi lunta ja SILTI pitää mennä kouluun, no snow days. Täällä kun ei koskaan sada lunta se aiheuttais ihan täyden kaaoksen liikenteessä ja kaikkialla, joten ei porukka ymmärrä miten se voi olla ihan tavallista meillä Suomessa.

Tällasia suurinpiirtein on siis ollu porukan reaktiot ja aika lailla nää uskoo kaiken mitä niille kertoo, no matter how strange and stupid the things were... Yleensä se vaan naurattaa, mutta kyllä sitä turhautumistaki tulee, kun kaikki on vaan niin ignorant täällä, en keksi hyvää suomenkielistä sanaa. Mut ei siis kannata olettaa, että porukka ois ensinnäkään koskaan ees kuullu Suomesta saati sit tietäis siitä mitään.
Nyt mä lähen viikonlopun viettoon, adios!

-Sara

8 kommenttia:

 1. Anonyymi11/17/2012

  haha oot niin hyvä kirjottaa ja nää on niin mielenkiintosii postauksii! :D:D tee yks vaaaa

  VastaaPoista
 2. tosi hauska ja hyvä postaus, haha!:D

  VastaaPoista
 3. Oon kuitenkin asunu Suomessa suht kauan, vaan koko ikäni, joten kyllä luulis mun tietävän paremmin missä se on. << RAKASTAN SUN IRONIAA SARA!!! nauroin taal aaneen ja host perhe ihmetteli mita sa siella hekotat :D "Oh no, I'm only from Finland but I don't speak Finnish" oot ihana!!!!!!!!!

  ps you should really consider changing your writing language since it's already a whole lot of English :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha oh no I have to keep, or at least try to keep, something in Finnish! but thanks honey :)

   Poista
 4. haha iha sairaan hyvii noi kaikki jutut nauroin niin paljon!! :D ihana lukee sun blogii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo jenkit on fiksuja toisinaan... :D kiitos!

   Poista